Nagyon guszta szép és mutatós .Ez a Mozart torta.
Tésztához: 20 dkg marcipán, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 csomag vaniliás cukor, pár csepp mandula aroma, csipet só, 4 tojás, 30 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, 5 evőkanál tej.
Töltelékhez és díszítéshez: 20 dkg nutella, 5 dkg étcsokoládé, 650 g cukrozott habtejszín, 40 dkg áfonya vagy ribizlilekvár, 1 csomag habfixáló, Mozart golyó
A durvára reszelt marcipánt a puha vajjal, cukorral és vaniliás cukorral, csipet sóval, kevés mandulaaromával krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tejjel felváltva, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Vajjal kikent (kb. 25 cm átmérőjű) kapcsos tortaformában sütjük a tésztát 3 részre osztva, egyenként 15-17 percig, 175 fokon.(Akinek nagyon jó a sütője, az egyben is megsütheti, és aztán ha kihűlt, vágja lapokba.Ebben az esetben a sütési idő 45-50 perc. Az én sütőm sima gázos és ha egyben sütném, az alja megégne, a közepe nyers maradna.)Ha a lapok kihűltek, de picit púposak, én késsel levágom a "púpot", hogy a lap vízszintes legyen. Az 1. lapot megkenem lekvárral, ráteszem a 2. lapot, ezt pedig nutellával kenem meg (az üveget meleg vízfürdőbe állítom, így a krém meglágyul és folyós lesz) majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig a tejszínt habbá verem a habfixálóval.Ha valaki túl lágynak ítélné, 1-2 kávéskanál zselatint oldjon fel langyos vízben, majd keverje a habba.
A tejszínhab egy részét kenjük a nutellára, tegyük rá a 3. lapot, majd az egész tortát kenjük meg kívülről is habbal.
A tetejére nyomjunk habrózsákat, erre ültessük a félbe vágott Mozart-golyókat, szórjuk meg csoki és marcipánforgáccsal. A hűtőbe visszatéve pihentessük 1-2 órát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.