Tészta hozzávaloi: 4 tojás, 4 evökanál cukor, 4 evökanál liszt, 1 kávéskanál kakaó 1 kávéskanál sütöpor, 1 mokkáskanál szodabikarbóna, csipet só.
Krém hozzávalói: 2 csomag tejszines fözö puding, 6 dl tej, izlés szerint cukor, 2 cs vaniliás cukor, 25 dkg margarin 6 dkg tortabevóno csokoládé, 1 kávéskanál kakaó.
Tetejére csokoládé dara.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beleszorjuk a lisztel elkevert sütöport, szodabikarbonát, csipet sót, kakaót,és ezzelis tovább habositjuk. Ovatosan bele dolgozzuk a tojások fehérjét amit kemény habbá vertünk. Sütöpapirral bélelt közepes méretü tepsibe öntjük, majd elömelegitet sütöben 180 fok 20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihülni.
A pudingot felfözzük a vaniliás cukoral és az izlés szerint cukoral elkevert tejben és mielöt kész, belekeverjük a csokoládét, hagyjuk kihülni. Hülés után habverövel elkezdjük keverni és belehabositjuk a margarint, és a kakaót. Azért van ez a forditott menet, mert igy sokkal könnyebb, habosabb krémet kapunk.
A tésztára rákenjük a krémet, tetejét megszorjuk gazdagon csoki darával, 1 órára a hütöbe tesszük. Ez után tetszés szerinti nagyságú, kockákra vágjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.