Nagyon szépek, nagyon finomak, ezt meg kell sütni, nincs mese!!!!
50 dkg liszt
2 EK cukor
2 sárgája
pici só
8 EK olaj
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 sárgája - a kalács megkenéséhez
25 dkg túró
1 sárgája
2 EK porcukor
1 csomag vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
szilvalekvár
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat, pici sót, ésa felfuttatott élesztőt.
Bedagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, deszkára boritjuk és 1 cm vastagra kisodorjuk. Egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk és a tepsire rakjuk. Mindegyik közepébe mélyedést csinálunk, a széleit megkenjük tojással - adhatunk hozzá 2 EK tejet is - a mélyedésekbe belerakjuk a túrós tölteléket és a tetejére rakunk egy kiskanál szilvalekvárt.
180 fokos sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha készen van, megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat hozzá !!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.