Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Morva kalács

felvitel dátuma: 2012-11-30 16:54:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2000
részletes recept
Morva kalács
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg liszt

2 EK cukor

2 sárgája

pici

8 EK olaj

3 dl tej

3 dkg élesztő

1 sárgája -  a kalács megkenéséhez

 

25 dkg túró

1 sárgája

2 EK porcukor

1 csomag vaniliás cukor

1 citrom reszelt héja

szilvalekvár

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, olajat, pici sót, ésa felfuttatott élesztőt.

Bedagasztjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, deszkára boritjuk és 1 cm vastagra kisodorjuk. Egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk és a tepsire rakjuk. Mindegyik közepébe mélyedést csinálunk, a széleit megkenjük tojással - adhatunk hozzá 2 EK tejet is - a mélyedésekbe belerakjuk a túrós tölteléket és a tetejére rakunk egy kiskanál szilvalekvárt.

180 fokos sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Ha készen van, megszórjuk porcukorral.

 

Jó étvágyat hozzá !!!

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 november 30

Nagyon szépek, nagyon finomak, ezt meg kell sütni, nincs mese!!!!

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 november 30

Ezt mifelénk Ökörszemnek hívják.

0/10 marika 2012 november 30

Ez valami mennyeien finom lehet!! Feltétlenül ki kell próbálnom!! :)

0/10 anna51 2012 december 2

Megsötöttem - isteni finom volt!!!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*