Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Morgós csúcs

felvitel dátuma: 2012-01-23 09:12:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1206
részletes recept
Morgós csúcs
Hozzávalók 6 személyre:

 

25 dkg darált háztartási keksz, 35dkg darált dió, 35dkg porcukor,8 dkg kakaópor, 15 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.

A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 deka porcukor, 25deka darált háztartási keksz, 15 dkg vaj, egy kevés rum, meggy vagy cseresznye kompót

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

 

A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.

A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával.  A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*