Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Mogyorós/Diós tallér Gesztenye blogjából

felvitel dátuma: 2011-10-29 10:56:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2344
részletes recept
Mogyorós/Diós tallér Gesztenye blogjából
Hozzávalók 12 személyre:

15 dkg margarin

12 dkg barnacukor

1 kk vaníliaaroma (én kihagytam)

1 tojás

35 dkg liszt

10 dkg orolt mogyoró/darált dió

1 tk sutopor

1 kk fahéj

tetejére csokoládé, de el is hagyható

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

A margarint krémesre keverjuk a cukorral, beledolgozzuk a tojást, a vaníliaaromát. A lisztet elkeverjuk a sutoporral, a mogyoróval, a fahéjjal, majd a vajas keverékbe keverjuk.

A tésztából kis golyókat formázunk és sutopapírral bélelt sutolemezre, tepsibe tesszuk. Elomelegített sutoben, légkeverésessel 160-170 fokon, alul-felul sutoben 180-190 fokon sutjuk, kb. 12-15 percig. Tetejét olvasztott csokival csurgatjuk meg.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*