15 dkg margarin
12 dkg barnacukor
1 kk vaníliaaroma (én kihagytam)
1 tojás
35 dkg liszt
10 dkg orolt mogyoró/darált dió
1 tk sutopor
1 kk fahéj
tetejére csokoládé, de el is hagyható
A margarint krémesre keverjuk a cukorral, beledolgozzuk a tojást, a vaníliaaromát. A lisztet elkeverjuk a sutoporral, a mogyoróval, a fahéjjal, majd a vajas keverékbe keverjuk.
A tésztából kis golyókat formázunk és sutopapírral bélelt sutolemezre, tepsibe tesszuk. Elomelegített sutoben, légkeverésessel 160-170 fokon, alul-felul sutoben 180-190 fokon sutjuk, kb. 12-15 percig. Tetejét olvasztott csokival csurgatjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.