Ezt már nagyon régen kerestem, koszonom, hogy megosztottad velunk!
Tésztához:
40 db babapiskóta
4-6 ek rum
Töltelékhez:
25 dkg vaj
40 dkg csokoládé
4 tojás
80 dkg mogyorós csokikrém
Díszítéshez:
18 dkg tortabevonó csoki
3 dl tejszín
A babapiskótákat meglocsoljuk a rummal. Egy tortaforma alját papírral beborítjuk.A forma alját a piskótákkal kirakjuk, a maradék piskótákat kettétörjük és a szélekre sorakoztatjuk.
A töltelékhez a vajat és az olvasztott csokoládét sima masszává keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgákat, végül a mogyorókrémet. A tojásfehérjéket habosra verjük, és ezt is a krémbe dolgozzuk.
A masszát a piskótával kirakott formába simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük hogy megkeményedjen.
Amikor kész, tálra borítjuk, a papírt levesszük.
Az olvasztott tortabevonót sütőpapírra simítjuk és mikor félig megkeményedett szív formákkal kivágjuk.
Tálalás előtt a torta szélét kemény habbá vert tejszínnel díszítjük,majd ráhelyezzük a csokisziveket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.