Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Mogyorós-csokis charlotte

felvitel dátuma: 2011-02-21 21:40:09       mai nézettség: 1       nézettség: 4166
részletes recept
Mogyorós-csokis charlotte
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához:

40 db babapiskóta

4-6 ek rum

 

Töltelékhez:

25 dkg vaj

40 dkg csokoládé

4 tojás

80 dkg mogyorós csokikrém

 

Díszítéshez:

18 dkg tortabevonó csoki

3 dl tejszín

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

A babapiskótákat meglocsoljuk a rummal. Egy tortaforma alját papírral beborítjuk.A forma alját a piskótákkal kirakjuk, a maradék piskótákat kettétörjük és a szélekre sorakoztatjuk.

A töltelékhez a vajat és az olvasztott csokoládét sima masszává keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgákat, végül a mogyorókrémet. A tojásfehérjéket habosra verjük, és ezt is a krémbe dolgozzuk.

A masszát a piskótával kirakott formába simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük hogy megkeményedjen.

Amikor kész, tálra borítjuk, a papírt levesszük.

Az olvasztott tortabevonót sütőpapírra simítjuk és mikor félig megkeményedett szív formákkal kivágjuk.

Tálalás előtt a torta szélét kemény habbá vert tejszínnel díszítjük,majd ráhelyezzük a csokisziveket.

Szakács: Gabóca


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 13

Ezt már nagyon régen kerestem, koszonom, hogy megosztottad velunk!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*