Hozzávalók:
28dkg liszt
10dkg darált mogyoró(nem földi,hanem igazi)
7dkg porcukor
2 cs van.cukor
21dkg vaj /margarin
A hempergetéshez még porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk,majd hűtőben egy órát pihentetjük.
Azután lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk,majd 5 centis
csíkokra vágjuk. A csíkokat 1 centis kis csíkokra vágjuk,hengert
formázunk és kifliformára alakítjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,
éselőmelegített,180-200 fokos sütőben megsütjük.
Vigyázzunk,nagyon hamar sülnek.
Még azon forrón-melegében,ahogy kikerűltek a sütőből,porcukorba hempergetjük.
Korlátlan ideig eláll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.