Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » mogyorós csók

felvitel dátuma: 2013-03-31 23:45:29       mai nézettség: 1       nézettség: 2643
részletes recept
mogyorós csók
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

18 dkg mogyoró /darálva/
10-12 szem egész mogyoró
18 dkg cukor
3 tojás fehérje
2 evőkanál étkezési keményítő
néhány csepp rumaroma /elhagyható/

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A 18 dkg mogyorót ledarálom, az egész szemeket félbe vágom.
A darált mogyoróhoz hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néhány csepp rumaromát. Az összes hozzávalót jól elkeverem, majd egy kanál segítségével diónyi halmokat teszek a sütőlemezre, melyre sütőpapírt is tettem. Egymástól kissé legyenek távol, mert sütés közben megnőnek. Ebből a mennyiségből 20-22 darab lesz, attól függően, hogy mekkorák a halmok. Minden halom tetejére egy –egy fél mogyorót helyezek és előmelegített sütőben, közepes hőfokon /kb.180-200°C/rózsaszínűre sütöm.
Lehet tálalni díszítés nélkül is, de csoki mázba is mártható. Én a fél oldalát csokiztam.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*