Tészta
20 dkg zsír vagy margarin
2 db tojássárgája
25 dkg porcukor
3 ek. liszt
1kk szódabikarbóna
2 óra hossz pihenés után 75 dkg liszt
Tőltelék:
a kikapart tészta
20 dkg margarin
20 dkg darált sótlan mogyoró
25 dkg porcukor
3 ek kakaópor
3 ek. baracklekvár
1 rum aroma
és annyi tejet , hogy puha massza legyen
A tészta hozzávalóit összeállítom és 2 órát pihenni hagyom. Aztán 75 dkg liszttel jól összegyúrom. Diónyi golyókat formálok és sütőpapíros tepsibe rakom. 200 fokon kb. 18 perc sütés ( sütőtől függ lényeg szép világos legyen).
Még mellegen kikaparom és a krémet összeállítom, ezzel a krémmel megtöltöm a fél barackokat és másikkal össze ragasztom. Ételfestékkel megfestem vagy császár körte és keserű mandula aromákkal megfestem és kristálycukorba hepergettem. egy éjszakát pinjen, hogy az ízek összeérjenek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.