A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojás sárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez
2 evőkanál cukrozott kakaó
10 dkg mogyorókrém
2 evőkanál étolaj
Tetejére
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Ha megkelt jól
mindegyiket még ketté vesszük ,egyformára kinyújtjuk és először 8 cikkelyt vágunk amit megszórunk kakaóval és rárakjuk a kiskanál mogyorókrémet .Az így megkent tésztákat sréhen feltekerjük és kör alakban a sütőpapíros tepsire helyezzük..Ezután középre is rakunk egy feltekert háromszöget ,majd a tésztánkból csíkokat vágva kettőből sodorva díszíthetjük körbe egy koszorú formára .Természetesen ízlés szerint ahogy gondoljuk. A sodort tészta darabkákat mindig megkenjük egy kis olajjal és meghíntjük kakaóval is.
Mikor készen vagyunk a csodás koszorúnkkal ,megkenjük tojással alaposan.Majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 percig sütjük .
Szeleteléskor vaníliás porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.