Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Mogyorókrémes csiga

felvitel dátuma: 2016-06-07 20:48:58       mai nézettség: 4       nézettség: 1733
részletes recept
Mogyorókrémes csiga
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók a tésztához :

1 kg liszt,

 20 dkg lágy margarin,

 15 dkg kristálycukor

1 tojássárgája,

 5 dkg élesztő,

 1 cs. vaníliás cukor

 1 csipet ,  

5 dl tej,

 

 

Töltelék : 5 evőkanál cukrozatlan kakaó,

5 evőkanál kristálycukor,

20 dkg mogyorókrém

 

Lekenéshez : Puha vaj

 

A tetejére : 1 dl tej,

 1 cs. vaníliás cukor,

1 evőkanál kristálycukor

1 tojás fehérje

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés: Egy deciliter tejben felfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral. Majd  tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.

Kinyújtjuk 2  cm vastagra. A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, összehajtogatjuk, és fél órát újra pihentetjük.

Majd pihenés után 3 részre osztjuk ,egyenként  kinyújtjuk, megkenjük a mogyoró krémmel és megszórjuk a cukorral elkevert kakaóval, és felcsavarjuk . Felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen. Ezután  a tetejére kikevert keverékkel  megkenjük , majd előmelegített sütőben  180 fokon 20-25 percig sütjük Közben is kenegetjük a tejes keverékkel Ettől lesznek puhák, szaftosak. Ha jól dolgoztunk ebből 50-55 db lesz .

Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes egy nagy bögre kakaóval vagy tejeskávéval.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nyeste zsuzsa 2016 június 8

isteni finom 1-ik kedvencünk

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*