2 nagy bögre liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 nagy bögre tej
1 tojás
1 nagy bögre cukor
0,5 bögre olaj (növényi)
őrölt fahéj
főzőcsokoládé
meggy
rumaroma
vanília aroma
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaníliás cukorral valamint az őrölt fahéjjal. A tojást felütjük és habosra keverjük, és hozzáadjuk a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, tovább keverjük, és hozzáadjuk az olajat. Adagoljunk hozzá ízlés szerint némi vanília aromát és rumaromát. Ha készen vagyunk picit hagyjuk nyugton. Közeben apróra kockázzunk fel ízlés szerinti főzőcsokoládét. Ha ezzel készen vagyunk, adjuk a tejes-tjásos-olajos egyveleget a liszthez és keverjük csomómentesre. Majd adjuk hozzá a kockázott csokoládét. (én apró 0,5*0,5 cm-es kockákra vágom)
Majd adjuk hozzá óvatosan a meggyet. Ha befőttből készítjük, akkor kezdjünk azzal, hogy leszűrjük a meggy befőttet.
A muffin formát béleljük ki papírkákkal, és óvatosan kanalazzuk bele a papírkákba a muffintésztát. Alacsony hőfökön süssük addig, amíg kívánt barnaságú lesz. Én nem szeretem, ha nagyon megsül, így az enyémek kicsit sápadtak általában, de így Baba- és Nagymama-barát :)
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.