Csokis massza:
- 1 tojás
- 3 ek kakaó
- 2 ek porcukor
- 2 ek liszt
Piskóta:
- 6 tojás
- 120 g krisztály cukor
- 80 g liszt
1 tojást kettéválasztani, a fehérjét kemény habbá kikeverni, a sárgájához 3EK kakaót, 2 EK porcukor, 2 EK sima liszt, ezt összekeverni, majd hozzákeverni a tojás felvert fehérjét is. ezt a csokis masszát zacskóba tölteni,pici lyukat vágni a sarkán és sütőpapírra (akkora legyen a sütőpapír mint a tepsi) mintákat festeni, ha kész van, akkor a papírt óvatosan betesszük a mélyhűtőbe/fagyasztó részbe 1 órára!!! Közben kikeverjük a piskótát: 6 tojás fehérjébe kell keverni 120 gr kristály cukrot, majd egyenként hozzáadni a sárgájákat is, végül 80 gr sima lisztet is hozzáadni! 1 ora letelte után kivenni a fagyóból a sütőpapírra fagyott mintákat és rá önteni a piskóta tésztát. Ha maradt csokis massza, akkor azt is csíkokban még rá lehet nyomni bele a piskotába, sütőbe tenni 180 °C-ra 7-10 percre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.