A tésztához:
0.5 kg liszt
1/2 teáskanál só
2 dkg élesztő
1/4 liter langyos víz
1 dl olívaolaj
A pizza szószhoz:
2 kis doboz sűrített paradicsom
só
cukor ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
oregánó
petrezselyem
metélőhagyma
A feltéthez:
10 dkg mozzarella mini
10 dkg szalámi
2 db paradicsom
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajt, és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk.
2 cipót formálunk.
Egy-egy tányérra helyezzük, majd egy enyhén vizezett folpackkal légmentesen lefedjük. Kétszeresére kelesztjük.
Ezután a hűtőbe tesszük a felhasználásig (kb. 1 óra, de lehet több idő is).
Ebből a tésztából 2 db nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
Most fél adagból 4 kicsi pizzát készítettem el.
A tészta formálása:
Az első cipónkat kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, mert különben nem lesz szép, lisztes lesz a tésztánk. Mind a két kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk.
Addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz.
A tészta közepe így felpúposodik.
Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra.
Egy gáztepsibe fektetjük.
A pizza szósz készítése:
Az összes hozzávalókat összekeverjük.
A pizza tésztánkat megkenjük a szósszal, rátesszük a felszeletelt szalámit, a paradicsom szeleteket,majd a ketté vágott mozzarella golyókat.
Oregánóval a tészta széleit körbe lehintjük.
250 fokon 16-20 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.