Szép kis kiflicskék, szeretem ezt a mini diós kiflit, mert sokáig eláll.
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
csipet só
2 ek. porcukor
A töltelékhez:
30 dkg darált dió
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk. A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szép kis kiflicskék, szeretem ezt a mini diós kiflit, mert sokáig eláll.
Én is elkészítettem ezeket a kifliket, nagyon finom lett. Amikor összeállítottam a tésztát, csodálkoztam, hogy nincs benne tojás! Azt hittem kemény lesz a tésztája, de tévedtem, nagyon puha, finom :) Köszi a receptet :) ♥
Köszi szépen!Örülök,hogy nem okozott csalódást!:))♥
Most lettem vele kész, nagyon jó lágy tésztája van,finom, puha, és jó ízű süti! Régóta szerettem volna egy ilyen receptet,köszönöm,hogy megosztottad velünk! Ui: a töltelékbe tettem reszelt citromhéjat, és pici rumot.Nem rontotta el. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.