A recept Limara péksége oldaláról van,én csak kicsit módosítottam annak függvényében mi volt itthon.A receptben fele-fele arányban használtam tejet és vizet. Puhább, kicsit kalácsosabb bélzetet szerettem volna, úgy, hogy a ropogós külső megmaradjon. A szokásos módon kenyérsütőgép üstjébe készítettem az összes hozzávalót. A kenyértésztánál kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztattam. A tejet érdemes óvatosan adagolni, géptől függ, mennyire lesz szükség. A bedagasztott tésztát kelesztőtálban óra alatt duplájára kelesztettem.
Ezután lisztezett felületre borítottam és kb. 100-110 g-os darabokra osztottam. (Vagy 10 egyforma darabba kell vágni) Gömbölyítettem őket, és letakarva hagytam 10 percig pihenni. Ezalatt a sikérszálak ismét rugalmassá válnak, így ismét jól nyújthatóak. Egyesével keskeny, hosszú csíkot nyújtottam belőlük, majd hosszában félbehajtottam őket. Kb. 6 cm szélesnek kell lennie. A csíkokat feltekertem, mint a beiglit.Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztettem ismét duplájára (kb. 45-50 perc), ezalatt a sütőt előmelegítettem 200 fokra. A megkelt bagettekre sajtott szórtam, alaposan lepermeteztem vízzel, így mentek a gőzös sütőbe.
Kb. 20 perc alatt sülnek ropogósra.Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztettem ismét duplájára (kb. 45-50 perc), ezalatt a sütőt előmelegítettem 200 fokra. A megkelt bagettekre sajtott szórtam, alaposan lepermeteztem vízzel, így mentek a gőzös sütőbe.
Kb. 20 perc alatt sülnek ropogósra.Sajnos most nem készítettem fázis fotókat de ígérem hamarosaan pótolom.