hagyma
répa
fehérrépa
zellerszár
paradicsom
sűrített paradicsom (konzerv)
leveskocka
fűszerek
oregánó
bazsalikom
A szezonnak és a kamrában hűtőben levő, mindenféle zöldség megfelel. Karikára, kockára, csíkozva. Ahogy tetszik.
Az olajon megpárolom a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ráöntöm az összes zöldséget a paradicsom kivételével. Átforgatom az egészet, néhány percig pirítom, majd felöntöm a csirke alap lével (ha nincs akkor víz is jó). Borssal, és ha kell, sóval ízesítem. Miután felforrt, Worcester szószt öntök bele.- el is maradhat- Amint kész, egy konzerv paradicsom sűrítményt kikeverek egy kis tálban a levesből kiszedett lével és visszaöntve ismét forralom kissé. Gazdagíthatjuk cérnametélttel, vagy más tésztával. A minestrone levesegy gazdag, paradicsomos zöldségleves, lehet sajtos píritott kenyérrel is adni. Úgy laktatóbb. Vagy a leves aljára szórni a sajtot
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.