Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Milánóis táska Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-09-11 10:19:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2118
részletes recept
Milánóis táska Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 10 személyre:

1 cs.Tante Fanny friss pizza tészta /400g/

10 dkg füstölt szalonna

15 dkg sonka

20 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

1 dl ketchup

20 dkg reszelt trappista sajt

őrölt bors

oregánó

bazsalikom

2 db tojás

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Előkészítés
A szalonnát és a sonkát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk.
A gombát megmossuk,felszeleteljük.

Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a sonkát és pár percig pirítjuk majd rátesszük a gombát.
Sózzuk,borsozzuk,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.
Addig pároljuk míg a gomba elfővi a levét.Ráöntjük a ketchupot és 3-4 percig forraljuk majd levesszük a lángról.Még forrón belekeverjük a reszelt sajtot és hagyjuk kihűlni.

A Tante Fanny pizzatésztát lisztezett deszkán 2-3 mm.vastagra nyújtjuk és 8-10 cm átmérőjű korongokat vágunk belőle.
A korongok egyik felére teszünk a töltelékből,a széleket körben megkenjük felvert egész tojással majd ráhajtjuk a másik oldalát.
A széleit összenyomkodjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással, villával két-három helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

étvágyat kívánok hozzá.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*