1 cs.Tante Fanny friss pizza tészta /400g/
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg sonka
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 dl ketchup
20 dkg reszelt trappista sajt
só
őrölt bors
oregánó
bazsalikom
2 db tojás
Előkészítés:
A szalonnát és a sonkát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk.
A gombát megmossuk,felszeleteljük.
Elkészítés:
A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a sonkát és pár percig pirítjuk majd rátesszük a gombát.
Sózzuk,borsozzuk,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.
Addig pároljuk míg a gomba elfővi a levét.Ráöntjük a ketchupot és 3-4 percig forraljuk majd levesszük a lángról.Még forrón belekeverjük a reszelt sajtot és hagyjuk kihűlni.
A Tante Fanny pizzatésztát lisztezett deszkán 2-3 mm.vastagra nyújtjuk és 8-10 cm átmérőjű korongokat vágunk belőle.
A korongok egyik felére teszünk a töltelékből,a széleket körben megkenjük felvert egész tojással majd ráhajtjuk a másik oldalát.
A széleit összenyomkodjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük felvert tojással, villával két-három helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.