Nagyon szeretem!Gratula!
• 30-40 dkg darát sertés hús
• 1 doboz hámozott egész vagy darabolt paradicsom (Spár, Lidl)
• fél liter dobozos paradicsomlé (Spár, Lidl)
• 1 db kisebb és 1 db nagyobb fej hagyma
• 1-1 tk. rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom
• 1 babérlevél
• 2 gerezd fokhagyma
• egy ek. cukor
• 1 db húsleves kocka (el is maradhat)
• só, bors
• olaj
• 0,50 kg spagetti
Tetejére
• 20 dkg reszelhető sajt
• csipet Parmezán sajt reszelt (Spar zacskós vagy szóró dobozos)
1. Először a szószt készítem el. A kisebb hagymát egészen apróra vágom. Kevés olajon megpárolom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is és felöntöm a paradicsomlével, a darabolt vagy egész paradicsommal, ízesítem a fűszerekkel, sűrűre főzöm. Ha megfőtt kidobom belőle a babérlevelet.
2. A nagyobb hagymát apróra vágom, és kevés olajon elősütöm majd fehéredésig és morzsálódásig sütöm benne a húst. Ráöntöm az elkészített szószt és 10-15 percig sűrűn kevergetve (fröcsög, ha nem kevered) együtt főzőm kisebb lángon.
3. A spagettit al dante (roppanósra, nem nagyon puhára) főzőm. Ha azonnal tálalom, akkor nem öblítem le, hanem ráteszem a tányérra szedett tésztára a szószt és a reszelt sajtot. Így a sajt a meleg tészta hőjétől ráolvad.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.