Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Milánói rakott hús

felvitel dátuma: 2011-06-08 23:08:22       mai nézettség: 2       nézettség: 2056
részletes recept
Milánói rakott hús
Hozzávalók 4 személyre:

0,5 kg csont nélküli sertéskaraj,
 vagy csirkehús ( mell, kicsontozott comb)
1, 5 kg burgonya
100 gr füstölt reszelt sajt
2 dc tejszín
1 dc olaj

őrölt feketebors
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, és a felforrósított olajon hirtelen megsütöm. Kiszedem az olajból, és félreteszem.  Közben a burgonyát megtisztítom, és karajokra vágom.
Egy közepes tepsit egy kevés olajjal kikenek, a felkarikázott burgonyával kirakom, megsózom. Erre szépen rárakosgatom a hússzeleteket, megszórom a reszelt sajttal, rálocsolom a tejszínt, meg a maradék olajat, ami a húsból visszamaradt. Letakarom alufóliával, és 180 fokos előmelegített sütőben sütöm 45 percig. Azután az alufóliát a tepsiről leveszem, majd a húst szép pirosra megsütöm.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*