0,5 kg csont nélküli sertéskaraj,
vagy csirkehús ( mell, kicsontozott comb)
1, 5 kg burgonya
100 gr füstölt reszelt sajt
2 dc tejszín
1 dc olaj
só
őrölt feketebors
A húst szeletekre vágom, kiklopfolom, megsózom, megborsozom, és a felforrósított olajon hirtelen megsütöm. Kiszedem az olajból, és félreteszem. Közben a burgonyát megtisztítom, és karajokra vágom.
Egy közepes tepsit egy kevés olajjal kikenek, a felkarikázott burgonyával kirakom, megsózom. Erre szépen rárakosgatom a hússzeleteket, megszórom a reszelt sajttal, rálocsolom a tejszínt, meg a maradék olajat, ami a húsból visszamaradt. Letakarom alufóliával, és 180 fokos előmelegített sütőben sütöm 45 percig. Azután az alufóliát a tepsiről leveszem, majd a húst szép pirosra megsütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.