Hozzávalók:
50 dkg makaróni tészta
50 dkg darált hús ,sertés lapockából
15 dkg sampinyon gomba,
15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka),
2 dl paradicsompüré, nálam házi készítésű
10 dkg reszelt parmezán sajt,
7 dkg vaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál cukor,
fél dl étolaj
1-1 púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom,
pici rozmaring és kakukkfû,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
1 tk piros paprika
Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzöm. Az olajon fehéredésig pirítom a darált húst ,közben egy kis vízzel felengedem és meghintem a piros paprikával. A vízzel készre főzöm Eközben a vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. Ezt a szószt botmixerrel pürésítem . Ezután ráöntöm a husira és beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.