Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Milánói makaróni másképpen

felvitel dátuma: 2016-04-11 20:34:51       mai nézettség: 4       nézettség: 2043
részletes recept
Milánói makaróni másképpen
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
50  dkg makaróni tészta

50 dkg darált hús ,sertés lapockából

15 dkg sampinyon gomba,

15 dkg fõtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka),

 2 dl  paradicsompüré, nálam házi készítésű

10 dkg reszelt parmezán sajt,

7 dkg vaj,

1 kis fej vöröshagyma,

1 marhahúsleves-kocka,

1      teáskanál cukor,

fél dl  étolaj

1-1       púpozott mokkáskanál szárított bazsalikom,

pici rozmaring és kakukkfû,

1 mokkáskanál törött fekete bors,

 ízlés szerint só.

1 tk piros paprika
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzöm. Az olajon fehéredésig pirítom a darált húst ,közben egy kis vízzel felengedem és meghintem a piros paprikával. A vízzel készre főzöm Eközben a  vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. Ezt a szószt botmixerrel pürésítem . Ezután ráöntöm a husira és  beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*