1/2 kg makaróni
20 dkg sonka
30 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna /vagy étolaj/
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsom püré
2 dl ketchup
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
cukor /ha szükséges /
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:a hagymát apróra a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra,a gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük.A kipirított szalonnán /vagy olajon / megdinszteljük a hagymát,rányomjuk a fokhagymát.Hozzáadjuk a sonkát és 8-10 percig pirítjuk.Sózzuk,borsozzuk,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.Rátesszük a gombát és addig pároljuk míg kezdi elfőni a levét.Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot.5-6 percet forraljuk majd levesszük a tűzről.Cukorral ízesítjük / ha savanyú a paradicsompüré /Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.