A fotón nagyon jól néz ki! Őszintén kérdezem, hogy mennyire hasonlít a klasszikus knédlire? Mikróban és is készítettem már tupperware edényben piskótát de szerintem gumis hatása van,az nem az igazi.
-1kg liszt
-1 élesztő,
-2dcl tej,2 tk cukor,
-csipetnyi só,
-2 ek olaj,1 egész tojás.-5-6 dcl meleg víz
A lisztet átszitáljuk a kelesztő tálba,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,olajat,sót,tojást és lassan adagoljuk hozzá a 5-6dcl meleg vizet,szükség szerint amennyit a tészta kíván.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk és kiöblített szilikon formákba (én tupperware termékeket használok) öntöm,szobahőmérsékleten hagyom még picit kelni aztán mikrohullámú sütőben 800W 5-6 perc alatt elkészítem.
Még forrón megkenem a knédliket olajjal.Köretként különböző hús ételekhez ajánlom.
Jó étvágyat!
A fotón nagyon jól néz ki! Őszintén kérdezem, hogy mennyire hasonlít a klasszikus knédlire? Mikróban és is készítettem már tupperware edényben piskótát de szerintem gumis hatása van,az nem az igazi.
Bátran merem állítani hogy nincs gumis hatása,a tésztt kicsit lágyabbra csinálom,nagyon finom puha,sosem veszek boltit,mindig házilag csinálom.
Szia Csillus! Azt szeretném kérdezni a hozzávalóknál a 2 dcl tej a 2 tk cukor az élesztő felfuttatásához kell? Az 1 kg lisztből nagyon sok lehet. Mi ketten vagyunk akkor felezzem a meggyiséget? köszi Anna Nekem a kelesztőm tupperware nem abban rakom be a mikróba? van szilikon sütőformám kerek tortasütő meg maffinos abba lehet? Lehet,hogy bugyutákat kérdezek,de még mikróban nem főztem.
Szia Anna!Megfuttathatod az élesztőt a tejben hagyományos módon is.Én úgy szoktam hogy a meleg tejet a kelesztőtál aljába öntöm,majd egy pohárba belemorzsolom az élesztőt,teszek rá 2 kiskanál cukrot és futósra keverem-majd hozzá öntöm a tejhez.A nem tuperware-s szilikon formákról nem tudok nyilatkozni,nincs velük tapasztalatom.De volt aki kipróbálta és sikerült.A tortaformában kipróbálhatod de csak kis adagból,vigyázz ne hogy kifusson belőle a tészta.Majd írj hogyan sikerült.Drukkolok neked.
Köszönöm jelentkezem, ha megcsináltam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.