Egyszerű és nagyszerű!:)
3 cs Tante Fanny Friss mézeskalács tészta 400g
krém:
2,5 dl tej
15 dkg cukor
1 cs vaníliás puding por
25 dkg margarin
1 tábla csokoládé bevonó
2 cs Tanta Fanny felhasználásával mézestorta.
A tésztát kb. 20 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből, majd gyúrjuk át!
A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk ki, osszuk el 3 részre, és a lapokat előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 6-8 perc alatt sütjük meg.
Miután kihült megtöltjük a lapokat rétegesen a krémmel.
Gőz felett felmelegítjük a tortabevonót, és a torták tetejére simítjuk, és díszítjük.
Hűvös helyen pár napig érdemes pihentetni.
1 cs Tante Fanny pedig külömböző formákat szaggatunk ki és sütjük meg, majd díszítjük.
Krém:
1,5 dl tejet feforralunk 15 dkg cukorral.
1 dl tejben a vanília pudingport elkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, majd a 1,5 dl felforralt tejbe belefőzzük, és ha elég sűrű félretesszük hűlni.
25 dkg margarint kikeverünk és a kihült tejes pudinghoz keverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.