50 dk sima liszt ( kenyérliszt )
1 kk mézeskalács fűszer
1 kk sóda BB
1 kk fahéj
9 dk margarin
20 dk méz
15 dk cukot
2 tojás
szilvalekvár
1 tojás a kenéshez
Dió a tetejére
A vajat mézet cukrot felfőzzük mikor kicsit kihült hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojást .Kidolgozzuk szép simára és fóliába csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.Másnap áttgyújuk 3 részre osztjuk .Kinyújtjuk egyenként 2 mm vastagra és pogácsaszaggatóval papírral bélelt tepsire rakjuk .Kis mokkás kanál szilvalekvárt teszünk rá és a másik karikával letakarjuk és a széĺeit lenyomkodjuk.Felvert tojással megkenjuk kicsit hadjuk száradni és mégegyszer lekenni tojással .Diót teszünk a tetejére .190 fokon sütni 10- 11 percig.Nagyon finom puha marad .Kb 75 db van belôle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.