4 db nagyobb csirkecomb
2 ek.méz
2-3 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
1 ek.szárnyas fűszer
1 ek.só
őrölt fehér bors
1 dl olíva olaj
2 ek. mustár
4 fej vöröshagyma
étolaj
finom liszt
Előkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel,mézzel,mustárral,átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.
Elkészítés:A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.