Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával

felvitel dátuma: 2012-05-21 17:17:13       mai nézettség: 2       nézettség: 2608
részletes recept
Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával
Hozzávalók 4 személyre:

4 db nagyobb csirkecomb

2 ek.méz

2-3 gerezd fokhagyma

1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por

1 ek.szárnyas fűszer

1 ek.só

őrölt fehér bors

1 dl olíva olaj

2 ek. mustár

4 fej vöröshagyma

étolaj

finom liszt

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel,mézzel,mustárral,átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.

Elkészítés:A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*