1 nagyobb csirkemell filé
1 vöröshagyma
3 g fokhagyma
3 ek méz
3 ek mustár
5 dl főzőtejszín
darabka vaj
só
bors
köret :
2 sárgarépa
1 lilahagyma
3 ek olaj
25 dkg rizs
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a serpenyőbe dobunk egy darabka vajat, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük minden oldalát.
Hozzáadjuk a mézet, mustárt, 1-2 percig rotyogtatjuk.
Belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt összefőzzük.
Ha nem sűrűsödne be kellőképpen egy evőkanál liszttel sűrítjük.
Közben megfőzzük a rizst.
A felszeletelt lilahagymát és a vékony csíkokra vágott sárgarépát, kevés olajon puhára pároljuk.
Összeforgatjuk a párolt rizzsel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.