1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács
A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele.
Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.
Jól lehűtve tálaljuk.
Ezzel a desszertel nyertem egy wellness hétvégét...a szálloda megtartja az étlapján :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.