Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Mézes-meggyes rakott kalács

felvitel dátuma: 2014-02-09 17:38:00       mai nézettség: 1       nézettség: 680
részletes recept
Mézes-meggyes rakott kalács
Hozzávalók 6 személyre:

1 üveg magozott meggybefőtt
8 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone (vagy krémes túró)
3 dl tej
8 dkg méz
50 dkg kalács

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

A meggyet leszűrjük,a levét a cukor felével felforraljuk.A keményítőt összekeverjük 2 ek. vízzel és besűrítjük a meggylevet.Egyet forralunk rajta,beletesszük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőzön felolvasztjuk és a kemény habbá vert tejszín felét hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
A mascarponét a cukor másik felével kikeverjük és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot.
A tejet összemelegítjük a mézzel. A szeletelt kalácsot egyenként belemártjuk a mézes tejbe és egy üveg tál alját kibélelünk vele.
Ráöntjük a meggyet,majd ismét egy áztatott kalács réteg következik.Erre megy a túrókrém,újra kalács és végezetül a csokikrém.
Jól lehűtve tálaljuk.

 

Ezzel a desszertel nyertem egy wellness hétvégét...a szálloda megtartja az étlapján :)

Szakács: Ildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*