A lapokhoz a tojást, a Rama Vajas ízt, a cukrot, a mézet, a tejfölt habosra kavarom a tűzhelyen ( vízgőz felet csak langyosra melegítem). Ezután összedolgozom a szódabikarbónás liszttel. Puha állagú tésztát kell kapni. 2 részre osztom, kerek formára nyújtom, és lisztezett tortaforma hátulján, 170 C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt kisütöm. A piskótához habosra kavarom a tojássárgáját a cukor felével és a vízzel, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem. Összekavarom, majd beleszitálom a sütőporos lisztet és a szemes mákot. 170-180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. A krémhez 1 dl tejjel elkavarom a pudingport és a tojássárgáját, közben a maradék tejet felforralom a vaníliával, majd megfőzöm benne a pudingport. A Rama Vajas ízt a porcukorral habosra kavarom, majd a kihűlt pudinghoz adom a rummal együtt. A krém harmad részével megkenem az egyik mézes lapot, ráteszem a mákos piskótát, ezt megkenem a krém másik harmadával, majd befedem a másik mézes lappal. A torta tetejét és oldalát a maradék krémmel vonom be. A díszítéshez 10 dkg cukrot aranyszínűre karamellizálok, beleszórom a durvára vágott diót, miután kihűlt, összetöröm, a torta tetejére szórom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.