Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Mézes-mákos szelet

felvitel dátuma: 2012-12-09 17:17:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2158
részletes recept
Mézes-mákos szelet
Hozzávalók 12 személyre:
  • Mézeslapokhoz:5dkg cukor,2dkg vaj,2ek méz,1 egész tojás,1 kk szódabikarbóna,20dkg liszt.
  • Mákos piskótához:10dkg cukor,3 tojás,2ek víz,3ek olaj,6dkg liszt,5dkg darálatlan mák,1kk sütőpor.
  • Krémhez:1l tej,3cs vaniliás pudingpor,20-25dkg cukor,25dkg margarin.
  • Díszítéshez:5-10dkg durvára vágott,pörkölt dió,és egy kevés csokoládé.
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  • A mézes tésztához felolvasztjuk a vajat,a mézet,a cukrot,majd hozzákeverjük a tojást és a szódabikarbónát.
  • Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a lisztet és jól átgyúrjuk.
  • kb 24x30-as tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
  • A mákos tésztához habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával,hozzátesszük a vizet az olajat,még ezzel is keverjük egy kicsit.
  • Ezután jöhet bele a mákkal és a sütőporral elkevert liszt,majd a végén a 3 tojásfehérjéből felvert kemény hab finoman,hogy ne törjön össze.Abban a tepsiben sütjük aminek a hátán a lapokat.
  • A krémhez a cukros tejben felfőzzük a pudingokat,ha kihült hozzákeverjük a habosított margarint.
  • Összeállítás:A krémből egy keveset kiveszünk a süti tetejéhez.A többit elfelezük.Az alja mézeslap erre jön a krém,majd a mákos piskóta,megint krém és a másik mézeslap.
  • Tetejét vékonyan lekenjük a félretett krémmel és durvára vágott,pörkölt dióval megszórjuk,majd egy kevés csokit olvasztunk és lecsurgatjuk vele.Ha nem akarunk a tetejével vesződni akkor nem kell  a krém porcukorral hintve is mutatós és finom.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*