fincsi lehet.....megprobálom karácsonykor :)
50 dkg liszt
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál kakaópor
A krémhez: 2 vanília puding+ 6 dl tej
1 puncspuding+ 3 dl tej
30 dkg margarin
20 dkg porcukor.
Csokimáz: 10 dkg étcsoki+ 2 evőkanálolaj.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a tejfölt, a kakaóport, jól kidolgozzuk, 4 egyenlő részre osztjuk, fél órát pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtjuk.Zsírozott sütőlemezen világosra sütjük..
Eddig Péter Jánosné receptje alapján dolgoztam.
Krém:A pudingokat elkeverjük a tejjel, 15 percig állni hagyjuk, majd keményre felfőzzük, hűtjük.
A hideg pudinghoz-a vaníliához 20 dkg margarint, 13 dkg porcukrot, adunk, a puncshoz 10 dkg margaint 7dkg porcukrot. A kész krémekkel megkenjük a lapokat.Középen lesz a puncs réteg, alatta, fölötte a vanília. adunk.
Leönthetjük csokoládéval.A csokit az olajjal meglangyosítjuk, ráöntjük a legfelső lapra. Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.