Tészta:
8 dkg vaj
10dkg étcsokoládé
20 dkg marcipánmassza (lehet psz is)
6 db tojás
2 kiskanál mézeskalácsfűszer
1 csomag van.cukor
1 kiskanál só
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
Teteje:
5 dkg baracklekvár (vagy bármilyen más ízű)
15 dkg marcipánmassza
10 dkg étcsokoládé
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lereszelt csokoládét és marcipánt.
A tojássárgájákkal,a mézeskalácsfűszerrel és a van. cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbbá verjük és a csokoládés masszába forgatjuk és hozzáadjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.160 fokon 30-35 percig sütjük.
Még melegen kivesszük a formából a tésztát, a papírt lehúzzuk és megkenjük lekvárral.
A marcipánt a porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk és a tetjére helyezzük. (Tortakarikával ki lehet mérni a pontos méretet)
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztam és ízlés szerint mintázom meg vele a marcipánt
Jó étvágyat kívánok :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.