Csak ámulok!!Gyönyörűek!Gratulálok hozzá,profi munka!:))
A tésztához
· 20 dkg méz
· 15 dkg margarin
· 25 dkg porcukor
· 3 db egész tojás
· 1 teáskanál szódabikarbóna
· ½ csomag mézeskalács fűszerkeverék
· 75 dkg sima liszt
Elkészítés
A margarint és a mézet összemelegítem, de csak annyira, hogy a margarin elolvadjon, és jól keverhető legyen.
A cukrot a tojásokkal, a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával jól kikeverem, majd ezt és a mézes anyagot összekeverem, és lassan adagolva hozzá a lisztet összeállítom a tésztát. Egy nagyon klassz, lágy tésztám lesz,.
Abban az edényben, amiben összeállítottam letakarom, és 1 vagy akár 2 napot is pihentetem. Feldolgozás előtt kisebb adagokban jól átgyúrom, hogy ne legyen levegős és 2-3 mm vastagra kinyújtom, szaggatom 160-180 C° -on 8-10 percet sütöm. Vigyázni kell mert hamar megég!
Csak ámulok!!Gyönyörűek!Gratulálok hozzá,profi munka!:))
Akkor milyen lesz, ha még gyakorolod is:-)! Már most széepk lettek!
Köszönöm!
Azt próbálom meg kitalálni, hogy mitől színesek, mert ételfestéket nem látok az alapanyagok között.
Igazad van! Nagy izgalmamban ez lemaradt, mert színezést nem terveztem, menet közben jött az ihlet. Javítom! Köszi.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.