Nagyon ügyes vagy !!Gratulálok!!
Hozzávalók: 50 dkg Búza finomliszt, 40dkg porcukor. 2 teáskanál szódabikarbóna,
1 csomag mézeskalács főszer keverék. 4 egész tojás, ½ tojás fehérje, 20dkg vegyes virágméz,
12 dkg margarin. Szükség esetén kevés tej (1-2 evőkanál)1 csomag fehér marcipán massza.
Elkészítés: Először is a sablont készítjük el. Majd a sütőpapír sablon segítségével elkészítjük az ablak rácsait. Amíg szárad elkészítjük a sütit.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a porcukor felét, a mézet, az olvasztott margarint, és a 4 egész tojást összedolgozzuk, és kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztánkat nem kell pihentetni. A sablon segítségével kivágjuk a tésztából doboz részeit
180 Co-ra előmelegített sütőbe sütőpapírral bélelt sütőlapon sütjük.
Összeállítás: Én az oldalait kissé srégre kaparom, hogy könnyebb legyen összeragasztani.
Ragasztó, és máz elkészítése: ½ tojás fehérjét összekeverünk 20 dkg porcukorral. (esetleg több porcukor is kellhet, ez függ a tojás fehérje mennyiségétől. )Akkor jó ha a kezünkre húzunk egy csíkot, és az nem folyik szét. Egy vastag falú nejlon zacskóból készítünk nyomózsákot, úgy hogy az egyik csücskét-picit kivágjuk, csak annyira, hogy vékony csíkot tudjunk húzni vele.
Az összeillesztéseknél a mázat használjuk ragasztónak. Ha összeragasztottuk a házikót, beleragasztjuk a rácsokat. ( csak teljesen megkeményedett állapotba szedjük le a papírról, és nagyon óvatosan, mert törik.) előbb a z ablak köré húzunk egy kis mázat, és abba rakjuk a rácsokat. A tetőt is ráhelyezzük a falakra. Addig, amíg a marcipán mázat elnyújtjuk, szárad a ragasztásunk. A tető mérettől kissé nagyobbra nyújtjuk a marcipán masszát porcukorral meghintett felületen, hogy ne ragadjon le. A tetőre csíkokat húzunk a mázból és erre illesztjük rá a marcipánt. Felrakjuk a kéményt is. ( de el is maradhat) Mázzal jégcsapokat húzunk a marcipánra.
Az alapra ráragasztjuk a házunkat, a fenyőfánkat és körbe a kerítésünket. Mázzal díszítjük a kerítést mintha a hó ráolvadt volna. Még szórjuk meg porcukorral díszítésként. Apró díszítő cukorral is díszíthetjük.
Jó étvágyat.
Nagyon ügyes vagy !!Gratulálok!!
Nagyon szép, és külön dicséretes, hogy egyszerű eszközökkel ( a fantáziádra bízva ) készítetted el. Csak így tovább.
Jajjjj, de gyönyörű!
Köszönöm mindenki véleményét. :-))
Ez csodaszép! Gratulálok!!
Nekem is nagyon tetszik, nagyon kreatív és nagyon szép. Különösen ez a marcipán megoldás nagyon tetszik a porcukorral, mintha tényleg hó lenne rajta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.