Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Mézeskalács adventi koszorú

felvitel dátuma: 2013-11-30 18:12:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1055
részletes recept
Mézeskalács adventi koszorú
Hozzávalók 1 személyre:

a tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 g szódabikarbóna (ez lehet kevesebb is, elég a 20 g is)
2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg vegyes virágméz
6 dkg vaj / margarin
2 tojás 

az írókához:
1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé / ecet
ételfesték több színben
a fényes mázhoz:
3-4 evőkanál meleg víz
1 evőkanál zselatin

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Ha a tojások extra nagy méretűek, akkor eleve több lisztet teszek bele, 3-5 dkg-val. Ha a másnapi átgyúrás során nagyon puhának érzem a tésztát, akkor bőven lisztezem a deszkát, és úgy gyúrok még bele plusz lisztet.

Felmelegítjük a mézet a vajjal és félretesszük. Nagyobb tálba mérjük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is. Közepébe ütjük a tojást, beleöntjük a langyos vajas mézet és a vizet, majd fakanállal vagy a robotgép tésztakeverőjével összedolgozzuk. Zárható dobozban másnapig hűvös helyen pihentetjük. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor a maradékot hűtőben tároljuk.

 

 
Szakács: Kató


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*