Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Mézeskalács

felvitel dátuma: 2012-01-20 08:26:23       mai nézettség: 1       nézettség: 929
részletes recept
Mézeskalács
Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához:

  • 9 ek cukor
  • 2 db tojás + 2 tojássárga
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 7 dkg zsír
  • 7 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 9 k méz
  • 1tk szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

Máz:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:
  1. A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban összekavarom. A mézet felmelegítem, majd a masszához öntöm. Belerakom a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozom. Néhány órára hűtőbe teszem, így könnyebb vele dolgozni.
  2. A tésztát fél újjnyi vastagra kinyújtjuk, (nyújtódeszkát nem kell lisztezni, nem ragad le) különböző formákkal kiszaggatom és 180 fokos sütőben néhány perc alatt megsütöm. Nem szabad megbarnítani, mert akkor kemény lesz, nehezen puhul.
  3. A cukormázhoz egy tojás fehérjét kissé felverek, elkeverem annyi porcukorral, hogy szép fehér, kissé folyós masszát kapjunk. A mázat egy zacskóba öntjük, sarkán pici lyukat vágunk, és ezzel díszítjük a mézeseket. Néhány óra alatt megszárad a máz.
    Tároláskétn, egy jól záródó dobozba hámozott almagerezdet teszünk, mellé rakjuk a mézeseket, így gyorsabban megpuhul..
Szakács: mariah54


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*