Kedvenc tésztám, ha 175 fok 7 perc sütés halvány és puha, én hagyom 2 percet még és nagyon szép színe lesz és kicsit ropogósabb de mégis puha.
Az elkészítés nagyon egyszerű, először összekeverem a száraz hozzávalókat (jó alaposan, fűszerekből mindenhova jusson), majd összedolgozom a folyékony dolgokkal. Egy éjszakát letakarva hagyom állni a hűtőben.
Jól kilisztezett deszkán kb. 2mm vékony tésztát nyújtok belőle, formával kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a formákat, de nem rakjuk szorosan egymás mellé, mert sütés közen dagadnak. A tetejét tojássárgával megkenem. (Ha dióval, vagy mandulával szeretnénk díszíteni, vagy kandirozott gyümölccsel, akkor azt még sütés előtt tegyük meg.) Ha tojásfehérje és porcukor keverékével akarjuk díszíteni, akkor azt sütés után tegyük meg. Előmelegített sütőbe teszem a tepsit és 175 fokon kb. 7-8 percig sütöm. Én szoktam hagyni picit egy-két percet tovább még, hogy barnább legyen a tészta, nem olyan fakó, jól átsüljön. Én a tetejét bekentem tojással, trópusi gyümölcsmixet tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.