Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Mézeskalács

felvitel dátuma: 2011-12-23 21:16:33       mai nézettség: 3       nézettség: 1709
részletes recept
Mézeskalács
Hozzávalók 6 személyre:

Kedvenc tésztám, ha 175 fokperc sütés halvány és puha, én hagyom 2 percet még és nagyon szép színe lesz és kicsit ropogósabb de mégis puha.

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 15 dkg méz
  • 3 db tojás
  • 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék én azt használok, de lehet
  • 1 kk.szódabikarbóna, őrölt fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg keveréke
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 8 perc

Elkészítés:

Az elkészítés nagyon egyszerű, először összekeverem a száraz hozzávalókat ( alaposan, fűszerekből mindenhova jusson), majd összedolgozom a folyékony dolgokkal. Egy éjszakát letakarva hagyom állni a hűtőben.

Jól kilisztezett deszkán kb. 2mm vékony tésztát nyújtok belőle, formával kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a formákat, de nem rakjuk szorosan egymás mellé, mert sütés közen dagadnak. A tetejét tojássárgával megkenem. (Ha dióval, vagy mandulával szeretnénk díszíteni, vagy kandirozott gyümölccsel, akkor azt még sütés előtt tegyük meg.) Ha tojásfehérje és porcukor keverékével akarjuk díszíteni, akkor azt sütés után tegyük meg. Előmelegített sütőbe teszem a tepsit és 175 fokon kb. 7-8 percig sütöm. Én szoktam hagyni picit egy-két percet tovább még, hogy barnább legyen a tészta, nem olyan fakó, jól átsüljön. Én a tetejét bekentem tojással, trópusi gyümölcsmixet tetejére.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogpsot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*