Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Mézeskalács

felvitel dátuma: 2011-12-10 21:39:16       mai nézettség: 1       nézettség: 5107
részletes recept
Mézeskalács
Hozzávalók 1 személyre:

Fél kiló liszt, negyed kiló margarin, negyed kiló porcukor 3 tojássárgája, (a fehérjéből lehet a díszítést csinálni majd), 10 dkg méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, reszelt citrom, esetleg narancs héj) Kapható kész keverék is, de úgy „nem az igazi”, plusz drágább, és nem egyéni ízlés szerint készül

Díszítés: 1 tojásfehérje, 15 dkg. porcukor, cukorgyöngy, gyertya, műanyag fenyő a tetejére.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat gyúrjuk, vagy még inkább egy nagy tálban fakanállal dolgozzuk össze, mert nagyon ragad. Lisztezve nyújtsuk kb. 0.5 cm-re. Vajazott, lisztezett tepsiben, formára vágva hamar kisül.

A fenyőhöz különböző méretű csillagokat ragasztunk egymásra habbal.

Hab: Laza tojáshabot verünk fehéredésig és habzsákba töltve kedvünk szerint díszítjük a mézeseket.

A még nyers habra tesszük a cukorgyöngyöket, gyertyákat és a csúcsdíszt.

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 december 11

Nagyon szép, de a hogy készült a díszítés?

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 december 11

Gyönyörűséges, de nem tudom befejezni!Sok - sok cukormázat kell ráfolyatni?

0/10 Renáta 2011 december 12

Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :-)

0/10 Sőrés Lászlóné 2011 december 15

Köszönöm a tetszéseteket. A díszítéshez bőven elég 1 tojásfehérje és 15 dkg. porcukor kb.2-3 fenyőhöz. Csúcsdísznek pici műanyag fenyőt tettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*