Nagyon szép, de a hogy készült a díszítés?
Fél kiló liszt, negyed kiló margarin, negyed kiló porcukor 3 tojássárgája, (a fehérjéből lehet a díszítést csinálni majd), 10 dkg méz, 1 teáskanál szódabikarbóna, fűszerek(fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, reszelt citrom, esetleg narancs héj) Kapható kész keverék is, de úgy „nem az igazi”, plusz drágább, és nem egyéni ízlés szerint készül
Díszítés: 1 tojásfehérje, 15 dkg. porcukor, cukorgyöngy, gyertya, műanyag fenyő a tetejére.
A hozzávalókat gyúrjuk, vagy még inkább egy nagy tálban fakanállal dolgozzuk össze, mert nagyon ragad. Lisztezve nyújtsuk kb. 0.5 cm-re. Vajazott, lisztezett tepsiben, formára vágva hamar kisül.
A fenyőhöz különböző méretű csillagokat ragasztunk egymásra habbal.
Hab: Laza tojáshabot verünk fehéredésig és habzsákba töltve kedvünk szerint díszítjük a mézeseket.
A még nyers habra tesszük a cukorgyöngyöket, gyertyákat és a csúcsdíszt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.