75dkg liszt ;
30dkg cukor ;
1-1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg, ánizs ;
csipetnyi só ;
1 citrom reszelt héja ;
1 tojás ;
15dkg margarin ;
4 evőkanál langyos méz ;
4 evőkanál langyos víz .
CUKORMÁZ :
1 tojás fehérjét kikeverünk 15dkg porcukorral és pár csepp citromlével.
A tésztát összegyúrjuk és egy napig állni hagyjuk. Másnap átdolgozzuk majd 7-8 mm vastagra nyújtjuk. Forró sütőben, 180c-on 15 percig sütjük.
A cukormázt műanyag zacskóba töltjük, kinyírjuk egyik csücskét (icipici lyukacskát !) ....és díszítünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.