Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Mézeskalács ételek recept » mézeskalács

felvitel dátuma: 2011-12-05 00:42:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3089
részletes recept
mézeskalács
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:

½ kg liszt
20 dkg méz
15 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
mézeskalács fűszerkeverék/ vagy 1 teáskanálnyi fahéj+szegfűszeg, esetleg kardamom/
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi só

a díszítéshez:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
esetleg színes tortadara

Előkészületi idő: 5 perc


Elkészítés:

Elkészítés:

 tészta készítése:

A mézet kis tűzön a margarinnal és a cukorral összeolvasztjuk. Amíg ez hűl, addig összekeverjük a lisztet és a többi hozzávalót. Ha meghűlt a mézes keverék akkor a liszthez adjuk, a tojást is beletesszük és alaposan összegyúrjuk. 1 napig hűvös helyen, letakarva pihentetjük, majd meleg helyre visszük, hogy könnyebben tudjuk nyújtani. A nyújtást kisebb adagokban végezzük. Szaggatás után sütő papiros tepsiben/sütőlemezen/ közepes tűznél 8-10 percig rózsaszínűre sütjük. Vigyázni kell vele, mert hamar megég! Ha kihűlt lehet díszíteni a felvert tojáshabbal és a tortadarával.

a tojáshab készítése:
a hozzávalókból kemény habot verünk

Díszítés után hagyjuk megszáradni a tojáshabot, majd dobozba lehet tenni, sokáig eláll.
Ha szeretnénk, hogy puha legyen, akkor egy dobozba úgy tegyük bele, hogy a közepébe néhány gerezd alma elférjen és zárjuk le. Egy-két nap múlva az alma nedvességét átveszi és megpuhul.

Ha szeretnénk a fenyőfára akasztani belőle, akkor a sütőből kivéve,/ még meleg és puha/ fogpiszkálóval szúrjunk lyukat bele.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*