Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Mézeskalács -30 db- pihentetés nélkül

felvitel dátuma: 2011-11-30 21:05:39       mai nézettség: 1       nézettség: 3545
részletes recept
Mézeskalács -30 db- pihentetés nélkül
Hozzávalók 3 személyre:
  • 33-35 dkg simaliszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpos mokkáskanál mézes fűszerkeverék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db tojás

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • mazsola, dió, napraforgó stb.
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Ez a mennyiség kifejezetten 2-3 részére készült.

Egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, porcukrot és a fűszerkeveréket összekeverjük, összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a mézet, a kicsit felvert tojást, és közepes keménységű tésztát készítünk belőle.
Lisztezett deszkánszilikon lapon nem kell nagyon lisztezni – kb. 3-5 mm vastagra nyújtjuk.
Tetszés szerint kiszúrjuk (fenyőfa, kör, szív, csillag stb.).
Sütőpapíros/szilikon lapos sütőlemezre tesszük, egy cm távolságra egymástól. Felvert tojással megkenjük a tetejüket.
Díszíthetjük mazsolával, dióval, napraforgóval (a fenyőfa alaknál ágként), kicsit belenyomva a tésztába.
Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Először kemény lesz, pár nap alatt megpuhul. Zárt dobozban tároljuk.

Megjegyzés: Díszíteni lehet még fenyőmaggal, mogyoróval, süthető csokoládéval. Kihűlés után mázzal.

Eredeti, nagy adag recept: Szakács - Timcsike - http://www.receptlap.hu/recept/mezeskalacsnem_kell_pihentetni_3702

És: http://ugymintotthon.blogspot.com/2011/10/mezeskalacs-nem-kell-pihentetni.html 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 1

Egyszerűen csodaszépek!!Nagyon ügyes munka!!Gratulálok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*