Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Mézeskalács

felvitel dátuma: 2014-12-02 18:30:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1117
részletes recept
Mézeskalács
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

1 kg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag szódabikarbóna(40g)
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék(27g)
1 tojás
40-50 dkg virágméz
12 dkg rama

Ragasztáshoz,díszítéshez:

tojásfehérje,porcukor

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A száraz dolgokat alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit aztán le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál
  40-50 dkg  vegyes virágmézbe (kb. fél befőttesüvegnyi) beleteszünk fél kocka (kb. 12 dkg) RAMA margarint és mikroba tesszük. Ha jól átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad. Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a tésztát. Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele. Kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb lesz. A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és alaposan átgyúrjuk. Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép színe nem lesz. A tepsin hagyjuk hűlni

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*