Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mézes-áfonyás szűzérme

felvitel dátuma: 2015-08-02 13:19:22       mai nézettség: 1       nézettség: 717
részletes recept
Mézes-áfonyás szűzérme
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva

4 evőkanál liszt

1 evőkanál olaj

2 vöröshagyma

4 dl tyúkhúsleves (kockából)

4 evőkanál áfonya dzsem

1 evőkanál méz

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

Serpenyőben megforrósítjuk az olajt, és a lisztben (2 evőkanál) megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük rajta. Kivesszük a húst, félretesszük.

A pecsenyelében 5-8 perc alatt megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük.

A serpenyőbe öntjük a tyúkhúslevet, hozzáadjuk az áfonya dzsemet és a mézet, simára keverjük és 3-4 perc alatt besűrítjük.

A húst visszatesszük a mártásba, még egyet forralunk rajta, majd párolt zöldkörettel, vagy rizzsel tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*