Hozzávalók:
50 dkg szűzérme 2 cm vastag szeletekre vágva
só
4 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 vöröshagyma
4 dl tyúkhúsleves (kockából)
4 evőkanál áfonya dzsem
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Serpenyőben megforrósítjuk az olajt, és a lisztben (2 evőkanál) megforgatott, enyhén megsózott szűzérméket mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük rajta. Kivesszük a húst, félretesszük.
A pecsenyelében 5-8 perc alatt megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és elkeverjük.
A serpenyőbe öntjük a tyúkhúslevet, hozzáadjuk az áfonya dzsemet és a mézet, simára keverjük és 3-4 perc alatt besűrítjük.
A húst visszatesszük a mártásba, még egyet forralunk rajta, majd párolt zöldkörettel, vagy rizzsel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.