Ez valami mesés! És milyen mennyei finom lehet! Gratulálok, Rudi!
50 dkg simaliszt
50 dkg rétesliszt
2 tojás
6 dkg zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evökanál tejföl
4 kanál olvasztott méz
1 vagy másfél csomag vaníliás pudingpor
3 evökanál cukor
6 dcl tej
6 evökanál búzadara
20 dkg teavaj
10 dkg porcukor
30 dkg lekvár
20 dkg csokimáz
Egy tálba szitálunk 1 kg lisztet.50 dkg simalisztet és 50 dkg réteslisztet, 2 tojást, 6 dkg zsírt, 1 teáskanál szódabikarbónát, 4 evőkanál tejfölt és 4 kanál olvasztott mézet /egy kis edényben olvasszuk fel/.
Jól összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.
Én egy tepsi hátoldalát megszórom liszttel és azon nyújtom ki jó vékonyra.
Előmelegített sütöben, de csupán pár percig. Kb.5-6 perc.
Nem szabad megégnie, és túlsütni sem.
Így kisütöm a négy lapot. Hülni hagyom.
1 vagy másfél csomag vaníliás pudingport 3 evökanál cukorral 5 dcl tejben megfözök.
Ezután 6 dcl tejben 6 evökanál búzadarát keverek és állandó kevergetés mellett sürüre fözöm.
A két masszát még melegen összekeverem.
Hülni hagyom.
Közben 20 dkg teavajat kimixelek 10 dkg porcukorral és ha kihült a pudingos masszánk akkor lassan hozzáadva jól kimixereljük együtt vajat és a pudingot.
Egy nagy tepsi aljába teszek egy mézeslapot és a krém egyharmadát szépen rásimítom.
Ezután a másik lapot jól megkenem baracklekvárral és a krémre fordítom a lekváros oldalával.
A tetejét megkenem a krém második harmadával és erre kerül a harmadik lap és maradék krém.
A tetejére a negyedik lapot teszem és ezt bevonom csokimázzal.
Az egészet letakarva vagy egy másik tepsivel vagy alufóliával egy napra állni hagyom, hogy jól megpuhuljon.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeletelem.
Midnen vágás után forró vízzel öblítsük a kést, így szépen sikerül a szeletelés.
Nagyon ízletes süti.
Ez valami mesés! És milyen mennyei finom lehet! Gratulálok, Rudi!
Csodásan néz ki! Az egyik kedvencem!
Elmentettem, a Lajcsi szeleted nagyon bejött, megsütöttem, nagyon dicsérték.Jókat tudsz sütni :)
Koszonom a hosszászólásokat.Igen ez a suti is nagyon finom.Ajanlom Nektek.R.
a pudingos megoldást nem ismertem,de kipróbálom,gazdagabb lesz tőle
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.