250 gramm szezámmag
200 gramm aszalt sárgabarack
100 gramm aszalt szilva
50 gramm mazsola
4 evőkanál méz
A szezámmagot kicsit megpirítjuk szárazon, majd miután kihűlt, felét kávéőrlőn ledaráljuk.
Az aszalványokat mosás, lecsöpögtetés után apróra vágjuk, majd mindent összekeverünk és a mézet hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ezután fóliával bélelt kisebb tepsibe (kb.18 x 24 cm-esbe) elterítjük és hűtőbe tesszük néhány órára. Így szól az eredeti recept.
Ám én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és előmelegített forró sütőben negyed órát pirítottam. Mikor szép "kérges" volt a teteje kivettem, kihűlés után lehet szeletelni.
Én inkább sok apró kockára metéltem, mert gyermeknap alkalmából több kisgyereknek osztottam szét.
Mivel elég tömény, elég is belőle a kisebb falat egyszerre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.