80 dkg sertésoldalas
2 evőkanál borecet
2 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
só, fokhagymás bors
1/2 evőkanál kakukkfű
1. Tisztítsuk meg az oldalasunkat és vágjuk le kisebb részekre., majd mindegyiket dörzsöljük be sóval, fokhagymás borssal. Készítsük el a következő keveréket: keverjük össze a borecetet, a mézzel, az olajjal, a szezámmaggal, a pirospaprikával, kakukkfűvel. Forgassuk meg az oldalasokat ebben a keverékben, hagyjuk benne állni is egy kicsit. (akár egy éjszakát is)
2. Olajozzunk egy tepsit és fektessük bele az oldalasokat, a maradék páclét locsoljuk rá. Tegyük sütőbe, süssük 200°C-on ropogósra. Hogy a hús ne száradjon ki, sűrűn locsoljuk meg a páclével.
Tört burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.