Tészta hozzávalók:
50 dkg.liszt
2 db tojás
1 dl tej
10 dkg vaj
1 cs szalalkáli
15 dkg eritrit-stevia porkeveréke,vagy porcukor
1 ek.méz
csipet só
Krém hozzávalók:
3/4 l.tej
5 ek. liszt
1 tk folyékony édesítő,vagy 5 dkg cukor
csipetke só
15 dkg eritrit-sztevia porkeverék,vagy cukor
25 dkg vaj,vagy margarin
1-2 ek,mandulaaroma(ki milyen erősen ízesítve szereti)
Tészta elkészítése:
A tejhez adjuk a szalalkálit,a lisztbe keverjük a sót,az édesítőt,vagy cukrot,a vajat elmorzsoljuk benne,majd hozzáadjuk a szalalkális tejet,tojásokat,mézet és nyújtható tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 3 lapot nyújtjuk 45x30cm-es tepsi hátulján (külön-külön)175 fokon világosra sütjük.
Krém elkészítése:
A tejből elveszünk annyit,hogy a lisztet csomómentesre keverjük,a többit feltesszük főni a picike sóval,édesítővel,vagy cukorral,majd hűtjük.
Az édesítőt,vagy porcukrot habosra keverjük a vajjal és az aromával,ha kihűlt a főtt krém hozzáadjuk a vajas keveréket és jól összehabosítjuk.
A lapok közé töltjük a krémet,a tetejét mázzal beborítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.