60 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
ugyanennyi tejföl és csipet só
A krémhez:
4 vanília puding
1,2 l tej
30 dkg porcukor
40 dkg margarin
1 vanília aroma
4-5 evőkanál rum, vagy egy fél üvegcse aroma
csokibevonat ( étcsoki, fehér csoki)
Mézes krémes, mindig egyszerre szeletelem az egészet.
60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 4 evőkanál folyékony méz, ugyanennyi tejföl és csipet só.
Ezekből jól kidolgozott tésztát készítünk, 4 részre osztjuk, kicsit pihentetjük.
Majd késfok vastagságúra nyújtjuk, tepsi hátán vagy sütőlemezen pár perc alatt sütjük.
Én mindig hagyom egy cseppet túl sülni, így szép színe lesz.
A krémhez 4 vanília pudingot megfőzök 1,2 l tejben, 30 dkg porcukrot kikeverek 40 dkg margarinnal, majd adok hozzá 1 vanília aromát és 4-5 evőkanál rumot, vagy egy fél üvegcse aromát és összedolgozom a kihűlt pudinggal.
Egy lapot krémmel lekenek, erre jön a másik lap, ezt is krémmel megkenem és erre kenek lehetőleg házi baracklekvárt, megint lap és krém és lap.
Bevonom csokival és csorgatok rá olvasztott fehér csokit is, fogvájóval elhúzkodom, így lesz mintás.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.