Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Mézes krémes

felvitel dátuma: 2011-12-30 12:00:02       mai nézettség: 1       nézettség: 3028
részletes recept
Mézes krémes
Hozzávalók 8 személyre:

60 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
ugyanennyi tejföl és csipet só

A krémhez:
4 vanília puding
1,2 l tej
30 dkg porcukor
40 dkg margarin
1 vanília aroma
4-5 evőkanál rum, vagy egy fél üvegcse aroma
csokibevonat ( étcsoki, fehér csoki)

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Mézes krémes, mindig egyszerre szeletelem az egészet.

60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 egész tojás, 4 evőkanál folyékony méz, ugyanennyi tejföl és csipet .
Ezekből jól kidolgozott tésztát készítünk, 4 részre osztjuk, kicsit pihentetjük.
Majd késfok vastagságúra nyújtjuk, tepsi hátán vagy sütőlemezen pár perc alatt sütjük.
Én mindig hagyom egy cseppet túl sülni, így szép színe lesz.
A krémhez 4 vanília pudingot megfőzök 1,2 l tejben, 30 dkg porcukrot kikeverek 40 dkg margarinnal, majd adok hozzá 1 vanília aromát és 4-5 evőkanál rumot, vagy egy fél üvegcse aromát és összedolgozom a kihűlt pudinggal.
Egy lapot krémmel lekenek, erre jön a másik lap, ezt is krémmel megkenem és erre kenek lehetőleg házi baracklekvárt, megint lap és krém és lap.
Bevonom csokival és csorgatok olvasztott fehér csokit is, fogvájóval elhúzkodom, így lesz mintás.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*