A tésztához:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
9 dkg zsír
2 tojás
4 ek méz
4 ek tej
1 tk szódabikarbóna
A toltelékhez:
6 dl tej
3 tojássárgája
4 púpozott ek liszt
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tojásfehérje
www.toldifuszer.hu
1. A tésztához a mézet felolvasztjuk és hagyjuk hulni.
2. A lisztet osszekeverjuk a porcukorral, a szódabikarbónával, majd a zsírt elmorzsoljuk benne.
3. Kis fészket csinálunk, a tojást, a tejet és a kihult mézet a kozepébe tesszuk és puha tésztát gyúrunk belole.
4. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján elomelegített sutoben 190 fokon mind a 4 lapot kisutjuk egymás után.
5. A lapokat akkorára nyújtsuk ki, mint amekkora a tepsi hátulja (30X34 cm). Ha nagyobbra sikerul, akkor vágjuk le a szélét a sutés elott, mert akkor konnyebb lesz lecsúsztatni a tepsi hátuljáról a megsult tésztát. (Késsel alá lehet nyúlni, és szépen lecsúszik a tepsirol.)
6. A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjuk.
7. A tejet feltesszuk melegedni, belekeverjuk a tojásos masszánkat és suru pudingot fozunk belole. Hagyjuk hulni.
8. A margarint és a porcukrot habosra keverjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjuk.
9. Amikor a pudingunk kihult, eloszor a vajas krémmel jól osszekeverjuk, majd a habot óvatosan belekeverjuk.
10. Ezzel a krémmel toltjuk meg a lapokat.
11. Egy éjszakát áll és másnap megpuhul a krémtol a tészta, és lehet tetszolegesen szeletelni és fogyasztani.
(Eredeti recept: editkonyhaja)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.