Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Mézes krémes

felvitel dátuma: 2014-02-02 10:33:15       mai nézettség: 1       nézettség: 895
részletes recept
Mézes krémes
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:
40dkg liszt
5dkg vaj
1 egész tojás
15dkg cukor...3-4 evőkanál tej

6dkg méz
1kk szódabikarbóna
A krémhez: 1 cs vanilíás pudingpor
4 tojássárgája
5dl tej
10dkg kristálycukor
30dkg vaj
15dkg porcukor
Az összeállításhoz:
30dkg baracklekvár
20dkg csoki
2ek. olaj

Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:

a tésztához a vajat a tojást a cukrot a tejet és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, majd lehütjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a langyos alaphoz adva tésztává gyúrjuk. a tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb 2 mm-re nyújtjuk. A kinyújtott lapokat 8-10 perc alatt középbarnára sütjük. A pudingporból, tojássárgájából , a tejből és a cukorból, sűrű pudingot főzünk, majd lehűtjük. A vajat habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz. az összeállításhoz az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-val, majd a következő lapot megkenjük lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk az előző lap vanilíakrémes részére. így rétegezzük. A kész sütit fóliával betakarjuk, majd egy napig puhulni hagyjuk.Másnap a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a süti tetejére kenjük. Dermedés után szeletelhető. étvágyat!

Szakács: Erika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*