A tésztához:
40dkg liszt
5dkg vaj
1 egész tojás
15dkg cukor...3-4 evőkanál tej
6dkg méz
1kk szódabikarbóna
A krémhez: 1 cs vanilíás pudingpor
4 tojássárgája
5dl tej
10dkg kristálycukor
30dkg vaj
15dkg porcukor
Az összeállításhoz:
30dkg baracklekvár
20dkg csoki
2ek. olaj
a tésztához a vajat a tojást a cukrot a tejet és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, majd lehütjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a langyos alaphoz adva tésztává gyúrjuk. a tésztát 4 részre osztjuk, és mindegyiket kb 2 mm-re nyújtjuk. A kinyújtott lapokat 8-10 perc alatt középbarnára sütjük. A pudingporból, tojássárgájából , a tejből és a cukorból, sűrű pudingot főzünk, majd lehűtjük. A vajat habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz. az összeállításhoz az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-val, majd a következő lapot megkenjük lekvárral, és a lekváros felével ráborítjuk az előző lap vanilíakrémes részére. így rétegezzük. A kész sütit fóliával betakarjuk, majd egy napig puhulni hagyjuk.Másnap a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a süti tetejére kenjük. Dermedés után szeletelhető. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.